perjantai 31. tammikuuta 2014

Ankkuriviikko 3? 4? Mikä?

Ihanaa, tää viikko on vihdoin saatu päätökseen koulun osalta!
Meillä oli koulussa ankkuriviikko, jota hehkutettiin etukäteen ja joka ei loppujenlopuksi ollut mitenkään kaiken sen hehkutuksen arvoinen. 

Tosiaan ankkuriviikko tarkoittaa siis viikkoa, jolloin työskennellään omassa tiimissä, eli siinä tiimissä jossa on ainoastaan saman alan opiskelijoita. Ankkuriviikkoja on vuoden aikana kai 5, ja tää oli nyt joko kolmas tai neljäs.  No, meillä nyt alottaneilla toi ei ihan ollu sama asia, koska me opiskellaan jo valmiiks ainoostaan oman alan tiimeissä, kun syksyllä alottaneet opiskelee monialaisissa tiimeissä, joissa siis on fyssareita, toimintaterapian opiskelijoita, kuntoutusohjaajia, terkkareita ja saikkareita. 

No mut kuitenkin. Viikko alkoi mun kohdalla tutorhaastattelulla klo 8. Hip hei, teki vähän tiukkaa nousta 6.30 maanantaiaamuna, kun en oo tosiaan yhtenäkään aikaisempana tammikuun maanantaina käynyt koulussa tänä vuonna. Mutta tulipahan nähtyä sekin kokemus! Vielä en tiiä valittiinko mut, kun ei oo mitään kuulunut. Haastattelun perusteella en ainakaan ite usko, että mut olis valittu. :-D JA MUT SIIS VALITTIIN TUTORIKSI! Ihme ja kumma, mutta siistiä!!
No joo, sit työskenneltiin oman tiimin kanssa ja käytiin läpi sairaanhoitajien eettisiä periaatteita ja arvoja. Ja sit iltapäivällä oli vielä sellanen keskustelu valmentajan kanssa henkilökohtasesta opinto- ja urasuunnitelmasta.

Tiistai ja keskiviikko  oli ns. ristipölyttämistä, eli tehtiin juttuja toisten tiimien kanssa sekasin. Oli kyllä hauskaa nähä muitakin ihmisiä kun vaan meiän Tuttiritareita. Kaikella rakkaudella!
Keskiviikkona myös tehtiin meidän maanantaisen työskentelyn pohjalta näytelmä. Aiheena oli siis eettiset periaatteet hoitotyössä. Se oli myös ihan hauskaa kun meillä on hyvä tiimi, mut kyllä me ollaan vähän ihmetelty tätä touhua, kun meillä on ilmeisesti vielä kaks näytelmää tehtävänä. Ihme meininki, meistä pitäis tulla kätilöitä eikä mitään harrastenäyttelijöitä!

Torstaina sit aamulla meillä oli laboraatiotunti. Siellä harjoteltiin vuodepesuja ja hampaiden hoitoa. Tosiaan bikinikausi avattiin, mut sain biksujen päälle pukea niin kuumis potilasvaatteet että huh huh. Ei mutta hauskaa sekin oli. Ja oli kiva harjotella ihan elävillä ihmisillä, kun nukke on kuitenkin vähän eri, kun se ei reagoi jos vesi on liian kylmää tai jos johonkin sattuu tai jotain muuta. Se päivä oli koulun osalta lyhyt, mutta sit ilta jatkui kavereiden kanssa hengaillessa. Käytiinpä myös yhtä asuntoa kattomassa, josta meille (kaverille ja mulle) tehtiin itseasiassa tänään tarjous! Not bad.

No tänään perjantaina sit esitettiin meidän pikku draamat muille ryhmille. Mmmmh, kyllä sekin oli ihan ok. Eipä ite tarvinnu kauheesti mitään miettiä tai tehdä, kunhan sit vaan esitettiin oma kohtauksemme. Hyvin se meni, ja meiän valmentaja oli meistä toosi ylpee. Hyvä Tuttikset!!

Jokainen aamu on alkanut tällä viikolla klo 8 tai 8.15. Oikeesti uni kyllä maistuis niiin kovasti, mutta tänään ei nukuta! Tänään istutaan iltaa ihanien luokkalaisten kanssa. Ja huomenna äiti ja isi tulee visiitille! Ja tuo pesukoneen. Woop wooop!

Vitsi on muuten kiva huomata, miten nopeesti ihmiset tutustuu. Meitäkin on 15 kätilöä ja tuntuu ihan, että oltais opiskeltu yhessä jo pitempäänkin. Me ollaan tiivis tiimi ja luottoa kyllä löytyy, ollaan nyt jo itketty, naurettu ja käyty tosi diipeissä aiheissa yhdessä. Tää on kyllä tosi siistiä. :) 

Siin meikä ja labrapaita x)

Ja tässä sit vähän paparazzin aineistoa meiän draamanäytelmästä.

Ei muuta kun hyvää viikonloppua kaikille. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti