perjantai 17. tammikuuta 2014

Kieli solmussa, kääk!

Hullu meininki. Eihän tässä ehdi edes syödä kun koko ajan mennään eikä meinata!
Viikon aikataulu on aika tiukka. Okei nyt vähän huijasin, koska meiän kummatkin kouluviikot on olleet vajaita. Ens viikkokin alkaa vasta keskiviikkona, mutta loppuviikon tahti onkin sit aina aika huima! (Mikä on harmi, koska opiskelijabileet on yleensä torstaisin…)

Meillä Jamkissa on käytössä semmonen tiimioppimisen malli, mikä on ainakin nyt aluks vaikuttanut tosi hyvältä. Se tarkoittaa siis sitä, että meidän tiimi, Tuttiritarit, oppii ja tekee töitä yhdessä. Meillä on kaks kertaa viikossa 4 tunnin mittaiset treenit, ja siellä jokainen tuo näkemyksensä ja ajatuksensa ko. aiheesta esiin, ja keskustelusta ja koko treenistä pidetään treenipäiväkirjaa. Lopuks kaikki ne ranskalaiset viivat kootaan yhteen ja jokainen tekee niistä meiän valmentajalle koosteen siitä, mitä on oppinut. (Meillä ei myöskään oo opettajaa tai ryhmänohjaajaa, meillä on valmentajat!)


Noiden treenien lisäksi meillä kyllä on ihan niitä perinteisiäkin luentoja. Ne ei oo vielä käynyt raskaiksi, koska kaikki uus on niin mielenkiintoista. Luentoja meillä on tässä alussa nyt siis aiheesta sosiaali- ja terveysalan asiakkuus, johon liittyy meillä nyt lääketieteen luennot, anatomiaa ja fysiologiaa ja sitten ihan oppijaksi kehittymistä mm. laborointitunneilla. 


Anatomia ja fysiologia, tai lukiossa biologia, ja erityisesti solutasolla liikkuminen ei oo koskaan ollut mun vahvinta alaa. Oon taistellut ymmärtääkseni mikä oikeesti onkaan proteiinisynteesi tai mitä mitokondrio tekee. Nyt se oikea taistelu aivoja vastaan alkaa, kun tää kaikki pitäis ymmärtää ja sisäistää suomen kielen lisäksi myös englanniksi… Niin että kuinkas hyvin sulla olikaan hallussa toi enkku, kääntyykö suomeksi esimerkiksi nämä sanat: co-transport, membrane potential tai vesicle? No ei se mitään, ei mullakaan, vaikka ehkä pitäis.


Ei siis todellakaan riitä, että aivot menee solmuun kaikesta tästä tiedon määrästä. Lisäksi oikein mielellään käännetään vielä kielikin solmuun. Mut onneks mulla on tässä nyt viis päivää aikaa opiskella anatomiaa, fysiologiaa, lääketiedejuttuja ja vähän taustamateriaalia liittyen projektiin.


OR NOT. Huomenna ainakin nukun pitkään.

Hyvää viikonloppua ihmiset!ps. näin laiskat opiskelijat tekee kun ei jaksa kirjottaa muistiinpanoja… ei sillä että oisin ite laiska.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti