sunnuntai 1. toukokuuta 2016

LOS 3&4/4 sekä muuta lätinää esim. vapusta!

Teen taas saman ratkasun ku aikasemminkin, että yhistän samaan postaukseen nää kaks viikkoa vaikken täysin tiiäkään mitä ens viikko tuo tullessaan.

Eli tää kolmas viikko leikkurissa oli eka viikko instrupuolella. Ainaki ekan viikon perusteella tykkäsin enemmän anestesiapuolella olla, mut toisaalta i-hoitajalla on pääasias enemmän tekemistä! Mut on kyl ollu kiva ku nyt osaa jo jotain juttuja sillee itekin nii on voinu tehä vaa ja olla oma-aloitteisempi. 

Mun ohjaaja on ihan kiva, se on semmonen töhö, mut kyl tosi mukava. Sil on kissa, nii tullaan hyvin juttuun... :D Se on vissiin joku urosalin vastuuhoitaja tai jotain, nii oikeestaa koko viikko meni sit urologisis leikkauksissa. Aluks tuntu tosi tyhmältä, ku ei niissä ees tartte pukeutuu steriilisti ja muutenki se on aika lailla vaa lääkärin yksin työskentelyä, et hoitaja vaa valmistelee ja sit ite leikkauksen aikana hoitaja ei kauheesti oo mitää tehny. Kumminki sit vihdoin perjantaina pääsin iteki osallistuu ja pukeuduttii ekan kerran ohjaajan kaa steriilisti ja pääsin sit ojentelee instrumentteja yhtee leikkaukseen. Olin aatellu et no sehän nyt on varmaa iha piece of cake mut ei se ollukaan ku en ees tiä niiden instrumenttien nimii ja muutenki miten päin ne kuuluu antaa lääkärille... Noh onneks mun ei kaikkee tarttekaan osata, ja se mun ohjaaja kyllä ohjaa tosi hyvin niin en oo ihan hädässä. 

Pääsin tän viikon aikana näkee sillee siistei juttuja, ku pyysin et voidaaks mennä joihinki muihin leikkauksiin ku niis urojutuis ei oo mitää. Näin kohdunpoiston, munuaisenpoiston, säären amputaation ja joitain muita munuais- ja tähystysjuttuja. Oli kyllä siistii päästä näkee kaikkii noita!! Se kohdunpoisto oli jotenki hassuu, kun aloin miettii miten hiton isoks se kohtu sit laajenee ku siel niinku kasvaa vauva. Ku se oli oikeesti ihan siis pienempi ku nyrkki. Ja semmonen ihan kiintee ja kova, ku se halkastiin sit auki nii jotenki ihan hämmentävää miltä se näytti :D Myös se amputaatio oli semmonen mikä jäi mieleen, se oli hurjaa. Ihana semmonen vanhempi potilas ja oli oikein hyväntuulinen, sit se vaa heitti kaikkee läppää että eipä tanssita enää tällä jalalla ja että muutenki oon lyhyt nii nyt ei enää yletä jalatkaa maahan! Ihan huikee potilas ja suhtautuminen jalan amputaatioon. Mut seki oli siis ihan hereillä et kaikki se sahaaminen ja luiden katkasu on saattanu kuulostaa aika ikävältä. Ja oli se mustaki aika kreisii, veri vaa roisku ja sit ku se jalka oli irti nii se oli jotenki ihan tosi karun näköstä ku se vaa oli siinä pöydällä ja se lihas vaan jatko sykkimistä tosi pitkään siinä. Jännän nopeesti se iho meni semmoseks "kuolleen" näköseks mut silti et varmaan siis useemman minuutin ajan ne lihakset vaan sykähteli siinä irrotetussa jalanpätkässä. Se oliki kuulemma aika harvinaista et se jatko sykkimistä niinki kauan.


No mitäs muuta tällä viikolla. Maanantaina oli opiskelijoiden olohuone ja siel oli aiheena kuolevan potilaan kohtaaminen. Siel oli paikalla sairaalan toinen pappi ja hän oli kyl jotenki aivan ihana. Edelliseltä koulutukseltaan fyssari! Mut ihana pappi, varmasti tosi kiva hänen kanssa ois jutella jos oisin potilas. Se oli muutenki tosi hyvä olohuonekerta, et onneks menin! 


Ens viikolla tiedossa lyhyt viikko kiitos helatorstain, ja vissiin ainakin johonki rinnanpoistoon oli tarkotus päästä mukaan! Muuta en muista mitä sovittiin. Nii joo ja arviointiki on keskiviikkona! Ja tiistaina pitää ottaa VAKAVAsti.

Sit tietysti oli tää vappu, mul ei ollu mitää suunnitelmii vielä perjantaina illalla, ni sit vaa laitoin viestii mun koriskamulle että hei voinko hengaa niiden kaa. Sit lauantaina mentii kirkkopuistoo kattoo Minna Canthin lakitus (ja melkein missattiin seki XD) ja sit mentiin istuskelee yhelle sen porukan tytöistä kotiin. Baariin ei ikinä päästy, ku joka paikkaan oli kauheet jonot eikä jaksettu jonottaa parii tuntii, mut silti meni tosi kivasti koko ilta! Tänää olin harjulla piknikillä eka Maran kaa ja sitte loppuajan olin taas noiden erkkojen kaa. Oikein hyvä eka (ja ehkä vika :( ?!) vappu Jyväskylässä! Hyvät kinkerit täälläki on! Mutta huvitti vaan että täällä on niin vähän porukkaa, että jos oisin Helsingis lähteny yksin ja koittanu ettii kaveriporukkaa vaik Kaivarissa nii en ois löytäny, täällä näin jo kaukaa missä noi tyypit istu siel Kirkkopuistossa! Mut ihan kiva niinki :PHei mutta hyvää kesän odotusta! Nyt se alkaa olee jo aika lähellä se kesä, ainaki tänne Jyväskylään on ens viikoks luvattu tosi lämpimii kelejä että josko sitä kehtais lähtee ilman takkia jo liikenteeseen... Ja ku ruvettiin tekee jo suunnitelmii kesäks et mihin ja millon nii tuntuu että iha oikeesti se kesä on IHA KOHTA! Jes!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti