maanantai 18. huhtikuuta 2016

LOS 1/4&2/4

Heipä hei.

Eka viikko leikkurissa anestesiapuolella hurahti ja fiilikset siitä on ihan ok. Olin melkeen koko viikon heräämössä, mikä oli todella boring. Potilaita oli jotenki kovin vähän joten päivät oli vaan istuskelua ja ehkä kolme minuuttia kerrallaan sai tehä jotaki potilaan kanssa ennen ku se lähti kotiutusheräämöön. Perjantaina kuitenki pääsin saliin, missä tehtiin rannekanavan vapautuksia tyyliin viis. Mut oli ihan kivaa, lääkäri oli tosi kiva ja muutenki sain tehä suht paljon nii päivä kulu kyl nopsaan!

Tänään päivä koostui samoista leikkauksista, niit oli tosin seittemän! Mut oli silleen ihan kiva et jatku siit mihin perjantaina jäätiin, nii ties mitä tehään ja osas valmistella salia ja potilaita sen mukaan. Vikana oli joku gynepotilas, mut siinä en oikeestaa tehny mitään kun ensinnäkin meit opiskelijoita oli kaks, ane ja instru, sit meidän ohjaajat, sit toinen instruhoitaja, erikoistuva anestesialääkäri ja anestesialääkäri, erikoistuva gynekologi ja gynekologi ja kolme jotain oisko ollu amanuensseja. Väkee oli sen verran paljon, et en mää ees nähny mitä siel tapahtu. Tiiän vaan, et ne ei saanu tehtyy sitä mitä piti :D

Tänään myös siis ekaa kertaa näin intubaation! Kaikki muut leikkaukset on tehty paikallispuudutukses tai plexuksessa tai epiduraalissa niin en ollu aiemmin nähny. Se oli jotenki aika hurjaa, ku se potilaski oli tosi pieni ja sinne vaa survastiin se larynxmaski joka näytti aivan järjettömän suurelta sen suuhun. Ei mitään se nukahti tosi nopeesti ja meni muutenkin ihan hyvin, mut sit se herätys oli jotenki kauheeta kun se vaan yski ja kako koko ajan. Varmastihan se oksennusrefleksi tuleeki ku on semmonen saatanallinen kapula suussa... :D

No mutta. Toka viikko leikkurissa! Tuntuu kyl vähä paskalta ku ajattelee et tää on niinku vika viikko anestesiaa et jes koht harkka loppuu mut sit onki viel oikeesti toiset kaks viikkoo instrupuolella. Ja sit viel se naistentaudit.... helkkari sentään tätä aamuherätysten määrää </3 no totunpahan sit ainaki ku kesä tulee olee varmaan aika pitkälti myös aamuherätyksiä!

Äh mul ois kauheesti ajatuksii mut en jaksa nyt koota niitä järkevästi kasaan. Ehkä teen joskus jonku järkevän postauksen kun oon tarpeeks virkee! En vältsii jaksa tehä enää toisest aneviikosta tekstii, ku ei se oo nii ihmeellistä. Ni palaan sitte ku oon vaik instrupuolella. Tai jos teen jotai kivaa vappuna. Mut ok. Byeeee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti