tiistai 8. syyskuuta 2015

J Y V Ä S K Y L Ä

En oo ehkä kauheesti mainostanut Jyväskylää, mut nyt on sen aika!!!

Jykylä, Jypinkylä, Jypikylä, J-town, Jiikylä, Jyskälä, Jyvääskylä, Jyväskylä <3

Miks kannattaa tulla Jyväskylään?

1) Opiskelijana täällä on kaikki mitä tarttee. Jyväskylässä on mahdollista opiskella lähes tulkoon mitä vaan, Jyväskylän yliopisto on hyvä ja arvostettu, JAMK tarjoo laajan kattauksen opiskeluvaihtoehtoja (ensihoitajia ei oo </3), JAOlla pystyy opiskeleen myös melkeen mitä vaan. + musiikkipuolella Jyväskylä on ainoo kaupunki (ofc Helsingin lisäks), missä voi opiskella kaikkea musaan liittyvää.

2) Kaupunki on kiva. Tää ei oo pääkaupunkiseutulaisen makuun kovin iso, mut tää on oikeestaan just sopiva. Ei oo liian pieni, mut ei liian isokaan. Kaikki matkat taittuu kävellen tai pyörällä, ja jos johonkin pidemmälle tarttee mennä, niin kyllä täällä bussitkin kulkee. Sporat ja metrot on toistaseks vielä vaiheessa. ;) Mutta ehdottomasti tästä on tullut koti, kun kaupungin on niin nopeesti oppinut tuntemaan, pieni kotoisa ja kaunis kaupunki monine järvineen!

3) Aina on ohjelmaa! Täällä ei oo koskaan tylsää, opiskelijakaupungin yks parhaita puolia. Viikolla on aina vähintään yhet kinkerit, ja illanviettoja ja muita oheistapahtumia on runsaasti. (Mainostuksena lokakuun eka päivä järjestetään Jykylässä Suomen suurin Appro!!!)

4) Jyväskylä on liikuntakaupunki, joten täällä on mahtavat puitteet liikkumiseen! Maantieteellisestikin täällä on vaikee välttyä täysin hyötyliikunnalta, koska käytännössä Jyväskylä on rakennettu mäkeen. Välillä se on harvinaisen hanurista, mutta mun ylämäki on toisen vauhtimäki ;) Yliopisto ja amkki tarjoo myös sairaan hyvät harrastusmahdollisuudet, ja kuntosaleja tääl on pilvin pimein! (Kohta aukee 24seven JES!) Lisäks tääl on isot seurat jääkiekossa, futiksessa, säbässä ja koriksessa tietty. 

5) Hyvät yhteydet. Mihin vaan: Helsinki, Tampere, Turku, Oulu, Kuopio, Pieksämäki, Seinäjoki... Jyväskylästä tupataan ajattelemaan, et tää on helvetin kaukana jossain pohjoisessa (jollekin varmaan etelässä :D) ja että tänne kestää sairaan kauan tulla. No. Okei, kaikki on suhteellista, ja jos sun reviiri on kauimmillaan 20 minuuttia metrossa, niin ymmärrän ongelman. Mutta. Jyväskylä ei oo kaukana. Tänne pääsee junalla helposti, autollakin menee sama aika suunnilleen kun junalla, bussit ja kimppakyydit on keksitty. Ja for real, jos ei oo opintojen takia valmis muuttamaan Jyväskylään, niin musta se on jotenkin vähän suppeakatseista touhua. Kehä III ulkopuolella todellakin on elämää! Sitä paitsi jos kattoo Suomen karttaa, niin Vantaa ja Jyväskylä on melkein samoilla leveyspiireillä. Että keskellä Suomea sitä ollaan pääkaupunkiseudullakin. :P (edit: pakko oli tarkistaa, Jyväskylän koordinaatit 62°14′25″N, 025°44′40″E ja Vantaan 60°17′40″N, 025°02′25″E)

+ Täällä on kiva murre, ja ihmiset on ihaan sikaana avooimempia ja kiveempia kun eteelä-Suoomessa. Varmaan johtuu paljolti siitä, että tänne tulee niin paljon ulkopaikkakunnilta väkee, että ei paraane olla "kuntarasiisti". Kaaiken lisääks tää ei oo yhtään niin kallis kaupunki asuua, kun vois kuviitella. Ei oo halpakaan, mutta hintatasoo on hyvä!

JAMKiin on siis alkanut syksyn yhteishaku, eli tervetuloa! Kannattaa tsekkailla ja miettiä! Loppujen lopuks en usko, että joku 5 vuotta opiskelua muualla kun kotipaikkakunnalla on sun elämässä niin pitkä aika, etteikö siitä selviäis ;)

nimimerkillä kantapään kautta jyväskyläläistynyt ja iloinen siitä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti