torstai 5. helmikuuta 2015

Jyväskylä HALOO?

Ei perä nyt oikeesti.

Mä oon ennenkin avautunut facessa ja kavereille ja kotona aiheesta Jyväskylän liikenne.
Täällä ei siis oikeestaan busseja käytetä, lähinnä lapset, ikäihmiset ja laiskat kulkee niillä. Mä oon joutunut (myös laiskotellut) kulkee busseilla ties mihin treeneihin ja kavereille, mutta nyt viime aikoina oon jotenki ollut ihan tosi kauhuissani noista busseista niinkun kokonaisuutena.

Ensinnäkin noi aikataulut on ihan hanurista. Niille ei mitään voi, mutta oon nyt oppinu että kantsii varata vartti odotteluun dösärillä. Joko se tulee sattumalta viiden minsan sisään, tai sit se tulee sillon vartin päästä ikään ku sen oli tarkotuskin tulla siihen aikaan. Don't know.

No sit kans yks hauska juttu on toi kaahailu, Jyväskylä on ainakin tältä sillan toiselta puolelta laitettu täyteen liikenneympyröitä. Niihin ajetaan sairaan kovaa ja näillä liukkauksilla se ei oo ihan kauheen turvallista. Busseissahan kun ei niitä nastarenkaita oo...

No sit tää, mikä mua kauhistuttaa. Kun se bussi sieltä sit jollain hetkellä tulee, niin ihmiset villiintyy pysäkillä. Ne alkaa kävellä paikallaan ja tavallaan muodostaa jo jonoa (OKEI nyt kysymys, kuuluuko tääl viitata bussille?? Kukaan ei sitä tee ja bussi silti pysähtyy?). Mä yleensä vaan seison paikallaan siihen asti ku se bussi on kans paikallaan. Niinku teen Vantaalki. Sit kun ne bussin ovet aukee, niin ne hienon jonon muodostaneet ihmiset vaan yrittää äkkiä tunkea ja ohittaa muut ja päästä ekana bussiin?! Miks??? Bussi ei oo mikään juna tai metro, ne ovet pysyy kyl auki niin kauan et kaikki on sisällä! Niit ihmisiä ei siin tunkuvaihees näytä kiinnostavan, et ketä ne ohittelee ja tuuppii. Siel on muutaman kerran lähes taklattu pieniä mummoja. Tänään tosin yks mummo oli se, joka taklas jonku gängstän. Mut ei mitään tapoja??? Huh huh.

Mä oon tehny pientä havainnointia tän asian kanssa. Tänään, kun olin laiska ja tulin keskustasta bussilla kotiin, niin oli just tämmönen tilanne, että muut änkes ja mä odotin. Mun edessä oli joku kundi, jonka edessä oli vanhempi rouvashenkilö. Tää rouva ei löytänyt rahoja kauheen nopeesti, niin se kundi tunki siitä välistä vaan äkkiä ite istumaan. Mä sit jäin oottamaan (siinä oikeesti siis kesti aika kauan) että tää rouva sai maksettua ja vielä pääsi istumaankin. En pitänyt tahallaan mitään kiirettä, vaik mun takana oli vielä ihmisii tulossa kyytiin. Mua kyllä katottiin aika pitkään, kun sit ite pääsin istumaan. MIKS? AI KOSKA MÄ OLIN KOHTELIAS?

Vielä yks ihmeellinen asia on tää istumapaikkasysteemi. Musta tuntuu, että täällä on osa busseista tosi pieniä, niissä on vaan etu- ja keskiovet. Eli myös istumapaikkoja on vähän. Tätä tapahtuu kyllä myös pkseudulla, että ei tää oo Jklän ongelma yksinään, mutta jos bussiin tulee paljon porukkaa, niin MIKSI sä et voi ottaa sitä laukkua syliin, tai istua kunnolla eikä röhnöttää puoliksi kahdella penkillä? 

Anna mun kaikki kestää.

Tää on varmaan kyllä nyt sit taas joku tulkinnallinen juttu, että mun vaan ei kuuluis busseja käyttää. Mutta kyllä ihmisten käytös pistää vähän ihmettelemään. Vaikka musta onkin tosi kiva, et Jyväskylässä on tapana kiittää, kun poistuu bussista.

Ja jotta saan vielä sujuvasti liitettyä kaiken opiskeluun, niin olin siis keskustassa pitämässä pienryhmätapaamista mun tutorpienryhmälle. Käytiin Amarillossa syömässä ja oli tosi kivaa. Se ryhmä on mukavan aktiivinen ja kivoja tyyppejähän noi tänkin ryhmän kaiffarit ovat :)

JA viel yks juttu!!!! Mun harkka meni läpi wuhuuu, sitä olin jo ehtinyt vähän kuumotella kun ei suoritusta kuulunut! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti