tiistai 14. huhtikuuta 2015

JAIKS

Tänään vierailtiin keskussairaalalla psykiatrian osastoilla 1&2.
Aika pysäyttävä käynti oli. Mä en osannut oikein oottaa mitään koko käynniltä, en ollut myöskään kelannu etukäteen, et mitä se tulis olemaan. Eka ajatus oli kun saavuin psykiatrian osaston oven eteen, et apua, koska sisäänkäynti oli suoraan sädesairaalan alla, ja ekana näin hauraan, kalpean kaljupään kävelemässä yläkäytävällä. Vähän menee edelleenkin tunteisiin nää syöpäjutut.

No sit päästiin tutustuu vähän mielenterveyshoitajan hommaan, puhuttiin tulevista harkoistamme ja päästiin lopuks kiertelee osastoilla. Nehän siis oli suljettuja osastoja, että meidän mukana kyl aina kiersi joku hoitaja. Päästiin tsekkaa potilaishuoneita ja eristyshuone ja sidottiin viel yks luokkalainen lepositeisiin. En mä tiedä miks, mut mua jäi jotenkin vähän ahdistaa koko homma. Tai joo, aluks tuli semmonen rauha, et okei ei tää nyt ehkä ookaan niin paha, sit ajattelin et voi ei et mua käy sääliks ne potilaat siellä, sit alko vähän pelottaa ku siirryttiin ykköselle ja sit viimeisimpänä ajatuksena oli et äkkiä pois ja onneks en tee harkkaa suljetulla.

Viel koulussa iltapäivällä jatkettiin aiheesta ja purettiin pari casea. Tosi mielenkiintonen ja hyödyllinen päivä oli, ja kyllä mä luulen, et tää jää mieleen varmasti hyvin pitkään. Osastoilla opittuja asioita pääs heti konkreettisesti hyödyntämään caseja ratkottaessa ja niihin sai vielä maikoilta tarkennuksia.

Kauheesti ajatuksia oli aivot täynnä päivän päätteeks, mut jotenkin vaan ei ollu mitään sanottavaa. Onneks toi mun mt-harkka on vast syksyllä, niin ehtii menee itseensä ja pohtia asioita ja opiskella lisää. Mua vähän lohdutti sen hoitajan sanat, että mt-harkassa jos sanoo tai vastaa "väärin" kysymykseen, ei voi tappaa ketään, mut jos miettii vaikka sydänosastoa ja laitat letkut väärinpäin... NO MUTTA näillä saatesanoilla sit sisätaudeille :D:DD:D

Onneks illalla oli vielä treenit niin sai muuta ajateltavaa. Ja sainpahan nyt varmuuden siitäkin, et oon ens kaudella mukana valmentamassa niin paljon kun vaan pystyn koulun ohella. JEEE :)))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti