perjantai 12. syyskuuta 2014

Vaihtofaktaa vai fiktiota?

No tänään sitten kuulkaas pääsin juttelemaan niistä vaihtojutuista! 
Lähen aika varmasti niinkun vuoden päästä syksyllä, koska sillon on niitä harkkoja, joita pystyy tehä ulkomailla. Ens keväänä meillä ois sisätauti- ja mielenterveysharkat, niin ainakaan tota mielenterveyttä ei suositella tekeen muual kun Suomes. Mut toi sopii mulle tosi hyvin, koska ens keväänä on myös Katy Perryn keikka ja sehän ois ollu katastrofi jos oisin missannu sen!!! ( :P )

Mutta joo, kohdemaatkin sitten vaihtu kertaheitolla. 
Jenkkeihin ei oo (raha?)ongelmien takia päässy vähään aikaan, koska siellä pitäis maksaa 8000€ tai dollarii lukukausimaksuja. Okei, se pois listalta.
Britteihin on tosi vaikee päästä, ne ei kouluissa välttämättä ota sinne ollenkaan opiskelijoita, ja ainakaan kätilövaiheen harkoissa sinne ei oteta ollenkaan. Että pitäis mennä sh vaiheessa. (Mikä siis mun suunnitelma anyway on.)
Ruotsiin kai pääsee aika helposti, mutta nekään ei mielellään ota kätilövaiheen harkkoihin. Well, pidetään listalla!

Uudet maat, jotka todellakin herätti mun kiinnostuksen on siis Irlannin Dublinissa sijaitseva Dublin University joku niistä, joka vielä ei oo partneri, mutta joka varmistetaan viimeistään kevään aikana! Se todellakin kuulostaa hyvältä, oon niiin pitkään halunnu muutenkin käydä Irlannissa :)
Toinen kohdemaa, mikä innosti ihan eri tavalla on Viro! Jotkut varmaan ajattelee, et miks lähteä niin lähelle kun pääsis Afrikkaan. No, ei sillä oo niin väliä mihin lähtee, kunhan pääsee tekee harkan eri kielellä kun suomi, ja et pääsee kansainvälistymään! Siel on kuulemma hyvät puitteet Tallinnassa ja erityisen hyvät Tartossa kätilöille! :)

Nyt täytyy ottaa tutoropettajaan yhteys ja katella sen kanssa, et mitä harkkoja mä voisin suorittaa vaihdossa. Ne kestää yleensä 3 kuukautta, eli 3x4vkon harkkajaksoa. Tai toki voi ottaa teorioitakin siihen, mut harkka on varmaan mulle se juttu. Jotkut on tehny kyllä 4x4vkon harkatkin siel, et ne voi räätälöidä jokaiselle ihan omat harkkasysteemit. Mut nyt vaan sitte odottelee, ja keväällä teen sen haun ja sit ootellaankin niistä laitoksista vastauksia, et kuka mut ottaa :) WUHUUU!

Jeee. Nyt meen perjantain kunniaks ostamaan pizzzaaa. Kauhee nälkä muutenkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti