tiistai 18. helmikuuta 2014

Piikittelyä

Vitsit, eilen laboraatiossa piikiteltiin. Ekana nukkeja ja sit toisiamme. Olin jo aamun lääkisluennolla valmiiks panikoinut koko juttua, mut paniikki vaan yltyi kun alettiin puhua labrassa aiheesta. Ei juma, munko pitäis pistää piikki jonkun rasvakudokseen tai lihakseen?

Harjoteltiin hyvä tovi erilaisilla piikeillä ja miten lääkeainetta otetaan ampullista ja lääkeainepullosta ja millasia eri näköisiä, kokoisia ja pituisia neuloja on olemassa. Sit pisteltiin sitä keittosuolaliuosta nuken olkapäähän. Ei siinä mitään, sinne uppos.


Jännitys siinä vähän alko laantumaan, mutta palas kyllä hyvin nopeasti kun istuin koekaniinin tuoliin piikitettäväksi. Ajattelin mielestäni kauhean järkevästi, kun halusin olla opettajan piikitettävänä, niin se ei olis sit niin paha. Ei se oikeestaan ollutkaan! Se itse pistoshan ei sinällään tunnu, mutta sit kun sitä keittosuolaliuosta pusketaan tonne, niin tuli inhottava olo käteen. Ja sit vaan laastari päälle ja alles gut. 


Hetken kaikki oli hyvin, sit tuli se aika kun mun piti piikittää kaveria. Jaiks. Osaisinko mä oikeesti pistää satuttamatta kaveria? En tiedä mistä revin rohkeuteni, mutta oikeestaan toi koko homma oli ihan piece of cake. Silleen tyhmää, koska olin jännittäny sitä niin sikana, mut se olikin sit aika helppo nakki. Toki tohon sitte rutinoituu eri tavalla, mutta kyllä sydäntä kylmäs, kun mietittiin että sitä saattaa joutua jotain vauvaa pistään! Voi vauva :( 


Mä sain vielä toiseenkin käteeni keittosuolaliuosta, eli yhteensä sain sitä 0,5ml. HURJAAAA. Aika vähän, kun normaalisti rokotteissakin on sitä tavaraa semmonen 1-2ml. Parin viikon päästä sitten piikitellään lihakseen. Oh nose... Ehkä kestän sen. Tässä on ens viikon loma aikaa totutella ajatukseen 4cm pituisesta piikistä. Ihan vaan ajatuksena ääneen sanottakoon, että kreisiä, että mun pitäis periaatteessa osata nyt laittaa potilaalle nenämahaletku, tehä imu tai laittaa vaikka rokote. Vitsi että muuten ekalla oikeella kerralla jännittää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti